17 mei 2020

VoorjaarscoZin in ncert in het Stift te WeerseloINSTELLEN
PUBLICEER

Titel: Vrouwen in de Hoofdrol

Aanvang 15:00 uur


Frank Deiman

Frank Deiman studeerde piano, koor- en orkestdirectie aan het conservatorium in Enschede.      

Frank was dirigent van vele koren, waaronder het kamerkoor Ex Arte, het koor van het 4 Mei Projekt in Groningen en  het Toonkunstkoor Euterpe in Deventer. Hij leidt de Bachbeweging Twente dat de cantates van Bach in diverse kerken opvoert.
Als pianist speelt hij regelmatig bij kleinkunst-voorstellingen.
Hij schrijft muziek voor diverse samenstellingen; vaak voor koor, maar voornamelijk voor muziektheater, o.a. het Twents Paradijs (over de ondergang van de Twentse textiel) en de volksmusical De Pathmosprinses. Op tekst van Willem Wilmink en muziek van Frank Deiman voerde de Toonarbeidersbond Twente, een klein professioneel gezelschap, deze voorstelling op.
In het Saxion Operafestival 2000 en 2001 leidde hij de Nederlandstalige familievoorstelling B@rbier.nl. Hiervoor bewerkte hij de muziek van Rossini voor solisten, kinderkoor en een klein ensemble.
Samen met Willem Wilmink schreef hij de familie-opera Meralda. In het Vestzaktheater in Enschede werkte hij als muzikaal leider in de musical Anatevka en met het gezelschap Oogst Muziektheatermakers voerde hij het stuk Oude Roerink uit. In 2010 zette Frank Deiman de stadsopera Maak op. In dit community-project over de vuurwerkramp schreven de burgers van Enschede mee aan een opera, op zoek naar een collectieve herinnering. In 2012/2013 schreef hij nieuwe muziek voor Alice in Wonderland, en voerde dit met studenten uit op de Universiteit Twente.
Sinds april 2015 is Frank Deiman dirigent van Pur Sang.